Ett stort utbud av miljötjänster inom alla områden

Hos Svensk Miljöservice finner ni specialister inom alla tänkbara miljörelaterade områden. Vare sig ni är en privatperson som vill genomföra trädgårdsarbete på sin tomt eller om ni är en kommun som är intresserad av förgröning av parker och vård av sjöar, så har vi kvalificerad personal som kan erbjuda er högkvalitativ hjälp.

Miljö är en mycket bred term som egentligen omfattar hela vår omgivning. Med en bra miljö mår alla bättre. Har man en bra miljö i och runt hemmet, så trivs man mycket bättre. Har man en bra arbetsmiljö så blir man mer motiverad och arbetar mer effektivt. Om miljön i skog och hav är bra, så mår både djuren och växterna där bättre och det gör även människorna som kommer dit.

Vi förstår hur viktigt det är med en bra miljö och vi vet exakt vad som behöver göras för att förbättra den, var det än är. Vi erbjuder miljöservice för skog, parker, sjöar, hav, berg, trädgårdar, tomter och mycket mer. I menyn till höger finner ni ett urval av våra vanligaste tjänster, men givetvis kan vi även erbjuda tjänster som inte står där, då miljöservice är brett och omfattar väldigt mycket.

En välskött park eller trädgård kan vara knepigt att åstadkomma, om man inte vet hur man på bästa sätt ska hålla den grön. Förgröning av allmänna ytor, såsom parker och kommunala trädgårdar är det vanligtvis kommunens parkansvariga avdelning som hanterar. Men de tips och råd som denna sektion använder sig av, kan samtliga med en trädgård med blommor och gräsmatta även använda, för att omgivningen helt enkelt ska frodas och bli grönare.

Omkringliggande natur och omgivning runt huset är viktigt för att man ska trivas. Dessutom bidrar en trädgård som frodas till ett bättre ekosystem som kan absorbera mer av utsläppen som sker. Det finns mängder av miljötjänster som man kan hyra för att trädgården ska frodas igen.

De problem som många ofta upplever med trädgården är att just gräsmattan inte växer som den borde. Det finns framförallt fem saker som man kan göra för en betydligt grönare gräsmatta. Detta gäller då oavsett om det är för trädgårdar hemma eller förgröning av allmänna ytor och parker. Att inte klippa för kort är absolut viktigast. Om gräsmattan klipps alldeles för kort kommer rötterna att dö och mattan får istället en gul eller brun nyans. Istället för att klippa gräsmattan för kort, är det bättre att klippa mindre men oftare. Detta kräver såklart lite mera tid, men resultatet kommer då att bli oslagbart.

Andra saker som man ska tänka på är att inte glömma bort att trimma kanter, runt buskar eller liknande och att man ibland vattnar gräsmattan med rikligt vatten. Om gräsmattan ändå ser lite vissen ut kan man behöva addera näring och gör då detta genom att gödsla gräsmattan. Vid gödsling bör dock grannar informeras innan då det kan ta några dagar innan doften från gödslet försvinner. Det kan ta ännu längre under varma sommardagar. Ta hand om gräsmattan och den kommer att trivas betydligt bättre.

Kontakta Oss