Hur jobbar vi på Svensk Miljöservice under Corona-tider?

Vi följer alla de senaste rekommendationerna och anpassar oss efter dessa. Våra medarbetare har god tillgång på handsprid och tvättar händerna noggrant. 

Vad är det viktigt att veta vid ommålning?

Vid ommålning är det viktigt att veta om den ursprungliga färgen är vattenbaserad, oljebaserad eller alkydbaserad. En viktig regel att förhålla sig till i samband med ommålning är att man behöver använda samma färg som fasaden var målad med förra gången.

Vad är skillnaden mellan färg och kulör?

När man diskuterar målarfärg fokuserar man på typ av färg som ska används. En typ kan vara täckande, det finns också filmbildande och halvtäckande färg, till exempel lasyrer. Kulör kan däremot vara röd, blå, gul, grön, etcetera.

Varför är det viktigt att måla fasaden?

Man målar både för att skydda fasaden mot regn samt röta och för att skydda den mot UV-strålningen.

Vad måste jag tänka på om jag vill bygga altan?

Det viktigaste är planering.  Var ska du placera altanen och hur ska du använda den? Behöver du en altan med tak eller utan? Tänk noggrant på alla detaljer eftersom de spelar en stor roll när du bygger altan. 

Vilka regler gäller ifall jag vill bygga altan?

Det är din kommun som bestämmer om just din altan kräver bygglov eller inte. För en vanlig altan som är byggt i marknivå brukar man inte behöva bygglov.

Vad kostar det att renovera fasaden?

Det är en vanlig fråga som det är omöjligt att svara på innan man känner till alla detaljer. Det är många faktorer som spelar roll när man talar om fasadrenovering.

Hur nära till andra träd och buskar kan man plantera?

Allt beror på vilken typ av träd eller buske du ska plantera. Avståndet bör vara rimligt med hänsyn till omfattning av rotsystemet på den befintliga växten.

Hur lång tid tar det för en planta att etablera sig?

Tiden för etablering skiljer sig givetvis mellan olika växter. En mindre planta brukar etablera sig under första året medan en större planta behöver mer tid.

Hur vet jag att det finns tillräckligt med vatten i jorden?

Om du känner att jorden kall och formbar innebär det att det finns tillräckligt med vatten.  Om jorden däremot är smulig, så behöver den vattnas mer.